Úloha radiologického asistenta při scintigrafii skeletu - Potočková, Šárka (Univerzita Pardubice, 2013)
Bakalářská práce se zabývá úlohou radiologického asistenta při scintigrafii skeletu. Popisuje jedno ze základních vyšetřeních prováděných na odděleních nukleární medicíny. Práce je rozdělena na dvě části. Teoretická část obsahuje obecné informace o nukleární medicíně, radiační ochraně, přístrojích používaných v nukleární medicíně, radiologickém asistentovi, patologii. V praktické části je popsán průběh vyšetření na oddělení, kde jsem absolvovala praxi.
Role of radiology assistant in bone scintigraphy
Keywords: scintigrafie; skelet; radiologičtí asistenti; ionizující záření; scintilační kamera; scintigraphy; skeleton; radiology assistants; ionizing radiation; scintillation camera