Návrh a realizace mobilní aplikace s rozšířenou realitou - Kratochvíl, Tomáš (Univerzita Pardubice, 2019)
Tato diplomová práce je zaměřena na charakterizaci rozšířené reality a její využitelnosti na mobilních platformách. Jsou popsány vybrané bezdrátové identifikační a lokační technologie, které jsou pro správou funkci rozšířené reality nejen na mobilních platformách klíčové. Rozebrány jsou majoritní mobilní platformy včetně aspektů mobilního vývoje. Provedena je analýza a návrh aplikace, kde jsou popsány požadavky na aplikaci a pomocí navržené metodiky vybrána mobilní platforma Android, pro kterou jsou popsány základní aspekty vývoje aplikací včetně vymezení požadovaných technologií pro vývoj rozšířené reality na této platformě. Závěreční část je věnována realizaci mobilní aplikace postavené na platformě Sceneform/ARCore a testování v reálném prostředí.
Design and implementation of mobile application with augmented reality
Keywords: rozšířená realita; bezdrátové identifikační a lokační technologie; mobilní platformy; aplikace; Android; Sceneform/ARCore; augmented reality; wireless identification and location technology; mobile platforms; application; Android; Sceneform/ARCore