Nespecifické střevní záněty - Mervartová, Nikola (Univerzita Pardubice, 2020)
Cílem bakalářské práce je seznámit čtenáře s problematikou nespecifických střevních zánětů, která se v posledním půlstoletí stala ožehavějším tématem. Vzhledem k tomu, že nejčastěji diagnostikovanou nemocí, patřící do nespecifických střevních zánětů je Crohnova choroba a ulcerózní kolitida, jsou kapitoly rozděleny tak, aby bylo zřejmé jakou metodou, či vyšetřením jsou dané nemoci stanovitelné a jakou léčbu je možné u těchto onemocnění aplikovat.
Non-specific intestinal inflammation
Keywords: Crohnova choroba; Crohn's disease; karcinom; nespecifický střevní zánět; terapie; ulcerózní kolitida; carcinoma; nonspecific intestinal inflammation; therapy; ulcerative colitis