Počítačová podpora výběru metody druhotného třídění - Fikejz, Jan (Univerzita Pardubice, 2007)
Tato diplomová práce se věnuje počítačové podpoře výběru metody druhotného třídění. V první části je stručné shrnutí problematiky vlakotvorby, popis seřaďovací stanice a metod rozřaďování. Hlavní pozornost je věnována popisu jednotlivých metod druhotného třídění. Druhá část práce se věnuje vývoji samostatné běžící aplikace, která je v první části popsána z hlediska uživatele. V další části práce je pozornost věnována programátorskému hledisku, je zde nastíněna základní koncepce programu a jeho jednotlivé části, které jsou za pomoci vývojových diagramů podrobně popsány. Součástí diplomové práce je program pro vizualizaci stupňovitých metod druhotného třídění napsaný v prostředí Borland Delphi.
Computer support for selection of secondary sorting method
Keywords: druhotné třídění; železniční doprava; nákladní vlaky; počítačové aplikace