Fyziologie reprodukce - Darvašová, Alžběta (Univerzita Pardubice, 2023)
Tato bakalářská práce je věnována stručnému popisu fyziologie reprodukce. Pro správnou diagnostiku a léčbu neplodnosti je třeba znát princip tohoto fyziologického procesu. Úvodní část bakalářské práce je věnována hormonálnímu řízení. Dále se práce zabývá vývojem pohlavních buněk, jejich zráním a kroky vedoucími k jejich splynutí. V závěrečné části je zaměřena na neplodnost a její případné řešení pomocí umělého oplodnění.
Physiology of reproduction
Keywords: reprodukce; hormonální řízení; gametogeneze; fertilizace; umělé oplodnění; neplodnost; reproduction; hormonal signalization; gametogenesis; fertilization; in vitro fertilization; infertility