Motion capture pro animaci lidských pohybů - Dudchenko, Serhii (Univerzita Pardubice, 2024)
Hlavním cílem je zkoumání a srovnání vybraných technik, používaných pro rozpozná-vání a snímání pohybů těles v 3D prostoru na základě videa. V teoretické části se student zaměří na popis samotné problematiky motion capture, včetně vývoje od historických možností až po současné trendy a aktuálně dostupné metody. Hlavní důraz bude kladen na metody, umožňující rozpoznávání a snímání pohybů na základě videa s využíváním AI. Student se rovněž bude věnovat popisu postupu při vytváření 3D mo-delů, především s důrazem na hierarchické modely s kostrou a jejich následnou animaci. V praktické části student vytvoří několik vlastních videí pro testování služeb snímání pohybu. Dále provede experimenty s vybranými dostupnými službami, poskytujícími převod a přenos pohybů, zobrazených ve vlastních vytvořených testovacích videích, na vlastní 3D mo-dely s kostrou. Součástí experimentování bude porovnání získaných výsledků a zhodnocení jednotlivých testovaných služeb dle vlastních stanovených kritérií.
Motion capture for human motion animation
Keywords: 3D; mocap; vrchol; hrana; plocha; animace; grafika; 3D; mocap; vertex; edge; surface; animation; graphics