Další profesní vzdělávání sociálních pracovníků na Rychnovsku - Dvořáková, Lucie (Univerzita Pardubice, 2008)
Práce se zabývá problematikou dalšího vzdělávání sociálních pracovníků a zhodnocení možností studia v dnešní době a v minulosti. Práce je věnována upřesnění pojmů sociální práce a sociální pracovník dle etického kodexu sociálních pracovníků. Zařazeny jsou také některé statě z Etického kodexu sociálních pracovníků v České republice a Mezinárodního etického kodexu. Uvedeny jsou dokumenty, o které se sociální práce opírá, jako Všeobecná deklarace lidských práv, Charta lidských práv Spojených národů a Úmluva o právech dítěte. Zhodnocuje skutečnou situaci dalšího profesního vzdělávání sociálních pracovníků na Rychnovsku pomocí pilotního dotazníkového šetření.
The other professional education of social workers in Rychnov area
Keywords: Social Services; social work; social workers; Education; sociální služby; sociální práce; sociální pracovníci; Vzdělávání