Závislost žen na alkoholu - Bolková, Kristýna (Univerzita Pardubice, 2011)
Cílem předkládané práce je poukázat na problém závislosti žen na alkoholu. Je to specifický problém, který postihuje v dnešní době plné spěchu a stresu mnoho žen. Společnost nahlíží na takovou ženu velmi kriticky, jelikož se představa matky a alkoholičky neslučuje. Ve své práci nastiňuji typy a vývoj závislosti, přibližuji charakteristiku ženského pití. Cílem je pochopit důvody, které vedou ženu k pití. Výzkum byl zaměřen na ženy závislé na alkoholu, které prošly ústavní léčbou a v současné době abstinují.
Women's alcohol addiction
Keywords: alkohol; závislost; bažení; recidiva; alcohol; addiction; craving; relapse