Moderní životní styl, architektura a bytová kultura v letech 1927-1945 na stránkách revue "Pestrý týden" - Nádvorníková, Tereza (Univerzita Pardubice, 2014)
Práce je zaměřena na analýzu článků zaměřených na architekturu, bytovou kulturou a moderní životní styl v meziválečném období na stránkách revue Pestrý týden. Cílem je informovat o těchto tématech a zároveň analyzovat práce architektů objevující se na těchto stránkách a dále také srovnat tuto revui s ostatními dobovými periodiky zabývající se podobnou problematikou.
Modern Lifestyle, Architecture and Housing Culture in the Pestrý Týden Journal between 1927 and 1945
Keywords: moderní životní styl; architektura do první poloviny 20. století; bytová kultura v meziválečném období; modern lifestyle; architecture in the early 20th century; apartment/flat culture in the interwar period