Tvorba grafických aplikací v jazyce Python - Tomášek, Adam (Univerzita Pardubice, 2024)
Tato bakalářská práce poskytuje porovnání čtyř grafických frameworků v Pythonu: PyQt5, Kivy, WxPython a Tkinter. Zahrnuje teoretické představení frameworků, jejich instalaci na Windows a tvorbu layoutu pro aplikace. Praktická část se zaměřuje na vývoj TODO listu a kalkulačky, demonstrujících funkčnost a možnosti každého frameworku. Práce je vhodná pro IT vývojáře a studenty.
Creating graphical applications in Python
Keywords: Python; Kivy; PyQt5; WxPython; Tkinter; Python; Kivy; PyQt5; WxPython; Tkinter