Integrace žen na mateřské a rodičovské dovolené do pracovního procesu - Kyrianová, Tereza (Univerzita Pardubice, 2012)
Bakalářská práce se zabývá tím, zda si ženy na mateřské/ rodičovské dovolené přivydělávají nebo ne a proč. Zjišťovala se důležitost kariéry pro ženy na mateřské/ rodičovské dovolené a dostupnost hlídání dětí. Výzkum je zaměřen na Milevsko a okolí, zvolena byla kvantitativní metoda. Otázky zařazené do dotazníku se týkaly i vnímání mateřské/ rodičovské dovolené a podpory partnera, protože jsou s tématem úzce propojeny.
Integration of women on maternity leave into employment
Keywords: mateřská dovolená; rodičovská dovolená; pracovní proces; rodina; integrace; maternity leave; parental leave; employment; family; integration