Bezpečnostní aspekty na vybrané síti pozemních komunikací v okolí města Nového Jičína - Ondračková, Alena (Univerzita Pardubice, 2013)
Diplomová práce se zabývá zvyšováním bezpečnosti silničního provozu se zaměřením na dopravní infrastrukturu. S tím úzce souvisí snižování dopravní nehodovosti vhodnými návrhy bezpečnostních opatření. V praktické části je více přiblížena problematika nehodových lokalit a utváření bezpečného dopravního prostoru.
Safety aspects on the selected road network around the city Nový Jičín
Keywords: pozemní komunikace; dopravní nehody; nehodové lokality; bezpečnost silničního provozu; bezpečnostní opatření; bezpečný dopravní prostor; road; road accident; accident locality; road-traffic safety; safety precaution; safe traffic area