Analytické aproximace spekter dešťových kapek pro radiotechnické aplikace - Albakawe, Ahmad (Univerzita Pardubice, 2024)
Tato diplomová práce se zabývá zpracováním dat z distrometru a následně o nalezení minutové spektra dešťových kapek, intenzitu deště, faktor radarové odrazivosti, aproximační spektrum těchto spekter kapek typu Exponenciální, Marshall-Palmer, Gamma a Modifikovaná Gamma, a měrný útlum mikrovlnného spoje.
Analytical approximations of drop size distribution for radiotechnical applications
Keywords: aproximační spektrum; exponenciální; Marshall-Palmer; Gamma; Modifikovaná Gamma; faktor radarové odrazivosti.; approximation spectrum; exponential; Marshall-Palmer; Gamma; Modified Gamma; radar reflectivity factor.