Mediovaná komunikace na vysokoškolské katedře - Vodička, Tomáš (Univerzita Pardubice, 2016)
Jak funguje komunikační rozhraní mezi katedrou a studenty? Za použití zúčastněného pozorování autor práce sleduje chování účastníků výzkumu ve virtuálním světě na sociálních sítích a v běžném životě. Zachycuje dynamiku mediované komunikace mezi všemi účastníky vzdělávacího procesu. Práce je založena na terénním výzkumu, který probíhá v reálném i virtuálním světě a opírá se o soudobá technologická rozhraní typu Facebook, web apod.
Mediated communication in a university department
Keywords: média; internet; realita; terciární vzdělávání; vysoké školy; sociální komunikace; interakce; media; internet; reality; tertiary education; universities; social communication; interaction