Kompetence všeobecných sester na operačním sále - Šulcová, Hedvika (Univerzita Pardubice, 2023)
Diplomová práce má část teoretickou a praktickou. Teoretická část je zaměřena na základní terminologii perioperační péče a personál, jenž tuto péči poskytuje. Tato část diplomové práce se zabývá vysvětlením pojmu kompetence a klíčovými kompetencemi sester na operačním sále. Dále se tato práce věnuje vzdělávání a adaptačnímu procesu všeobecných sester v perioperační péči. Praktická část se zabývá kvalitativním průzkumným šetřením, kdy byly osloveny sestry pracující na operačním sále jedné nejmenované nemocnice. Výsledky šetření praktického části byly zanalyzovány pomocí metody ,,tužka a papír". K přehlednějšímu znázornění některých výsledků práce byl použit software na kvalitativní analýzu dat Atlas.ti.
Competence of nurses in the operating room
Keywords: perioperační péče; perioperační sestra; všeobecná sestra; kompetence; adaptace; vzdělávání; perioperative care; perioperative nurse; general nurse; competence; adaptation; education