Analýza vlastností filtračně-kompenzačního zařízení podle návrhu BDŽ - Kavulák, Josef (Univerzita Pardubice, 2009)
Diplomová práce analyzuje návrh filtračně-kompenzačního zařízení, zpracovaný pro konkrétní napájecí stanici jednofázové trakce 25 kV/50 Hz, která je ve správě bulharských železnic BDŽ a následně jej porovnává se standardními FKZ provozovanými v trakčních transformovnách Českých drah. Efektivita kompenzační části navrhovaného zařízení byla zjišťována analytickým výpočtem. Účinnost potlačení nežádoucích harmonických frekvenčních složek produkovaných trakčním provozem byla stanovena prostřednictvím simulačního programu.
Filtering-compensating device properties analysis in accordance with BDZ proposal
Keywords: electromagnetic compatibility; filtering-compensating device; traction power station for railways; higher harmonics frequencies; harmonic current; compensating choke; elektromagnetická kompatibilita; filtračně-kompenzační zařízení; trakční napájecí stanice; harmonické frekvence; harmonické proudy; dekompenzační tlumivky