Přístupy ke zvyšování bezpečnosti dopravy v obci - Schejbalová, Magdaléna (Univerzita Pardubice, 2021)
Bakalářská práce se zabývá problematikou bezpečnosti dopravy v obci, zejména pak v obci Kocbeře. Obsahuje charakteristiku dopravních nehod, pozemních komunikací, bezpečnostních prvků a subjektů a technických prostředku, kteří dohlížejí na bezpečnost silničního provozu. Práce dále obsahuje analýzu rizik v dopravě a analýzu účinnosti prvků zvyšujících bezpečnost dopravy v obci Kocbeře, které jsou vytvořeny na základě dotazníkového šetření, do kterého byli zapojeni obyvatelé této obce.
Approaches to increasing traffic safety in a municipality
Keywords: dopravní nehody; silniční doprava; pozemní komunikace; bezpečnost dopravy; bezpečnostní prvky v dopravě; obec Kocbeře; analýza rizik v dopravě; traffic accidents; road transport; roads; traffic safety; village Kocbeře; safety elements in transport; risk analysis in transport