Úspora provozních zaměstnanců po zavedení dálkově ovládaného zabezpečovacího zařízení na traťovém úseku Hranice na Moravě - Horní Lideč státní hranice - Jabůrek, Ivo (Univerzita Pardubice, 2025)
Bakalářská práce po analýze současného stavu se zaměří na návrh úspory provozních zaměstnanců po zavedení dálkově ovládaného zabezpečovacího zařízení na traťovém úseku Hranice na Moravě - Horní Lideč státní hranice. Posoudí se možné personální úspory pro jednotlivé obsazené dopravny po zavedení dálkového řízení z Centrálního dispečerského pracoviště v Přerově.
Reduction of Operating Staff after the Implementation of Remote-Controlled Signalling Equipment on the Railway Section Hranice na Moravě - Horní Lideč State Border
Keywords: dálkově ovládané zabezpečovací zařízení; železniční doprava; personální úspory; Centrální dispečerské pracoviště; modernizace železniční infrastruktury; remote-controlled signaling equipment; railway transport; personnel reduction; Central Dispatching Office; railway infrastructure modernization