Socioekonomická charakteristika, image a kvalita života daného města - Kosařová, Kamila (Univerzita Pardubice, 2019)
Diplomová práce je zaměřena na vnitřní analýzu současného stavu image města Kolín. Nejprve jsou obecně charakterizovány pojmy jako image, image města, marketing města a komunikace. Další kapitola popisuje teoretická východiska z oblasti analýzy image. Následně je popsána charakteristika konkrétní image města Kolín s dominantním zaměřením na marketingové metody Městského úřadu Kolín. V závěru diplomové práce je provedena analýza dotazníkového šetření rezidentů města Kolín. Hlavním cílem je zjistit, jak občané vnímají své město a na základě výsledků navrhnout doporučení, které by mohlo napomoci ke zlepšení celkového image města.
Socio-economic characteristics, image and quality of life of the town
Keywords: image; analýza image; image města; město Kolín; Image; image analysis; image of the town; town of Kolín