Změna radiální tuhosti pneumatiky v závislosti na změně odklonu kola - Tutko, Martin (Univerzita Pardubice, 2022)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou změny radiální tuhosti pneumatiky v závislosti na změně odklonu kola. Teoretická část je věnována informacím o pneumatikách, valení kola a silám působícím na kolo. Praktická část se zabývá stanovením metodiky měření, realizací experimentálního měření a vyhodnocením výsledků experimentálního měření na statickém adhezoru.
Change in radial tyre stiffness as a function of change in wheel camber
Keywords: pneumatiky; radiální tuhost; statický adhezor; valivý odpor; odklon kola; tyres; radial stiffness; static adhesor; rolling resistence; wheel deflection