Pomoc jako další bariéra? Terénní výzkum procesu přiznávání dávek pro osoby se zdravotním postižením - Kukalová, Petra (Univerzita Pardubice, 2015)
Tématem této diplomové práce je proces přiznávání dávek pro osoby se zdravotním postižením, kde hlavním cílem je zjistit, jak žadatelé o příslušnou dávku celý proces vnímají a jaké jsou vztahy mezi jednotlivými aktéry. Data získaná na základě vlastního výzkumu jsou interpretována v propojení s koncepty, jako jsou například disability studies, byrokracie, či agency.
Help as another Barrier? Fieldwork of the Process of Claiming of Benefits for People with Disability.
Keywords: handicap; disability; bureaucracy; labour office; hendikep; postižení; byrokracie; úřad práce