Analýza ekonomické situace podniku a jeho postavení na trhu - Volková, Lucie (Univerzita Pardubice, 2015)
Bakalářská práce se věnuje ekonomické analýze vybraného podniku a jeho postavení na trhu. Zabývá se především analýzou finanční situace, vnitřního a vnějšího prostředí podniku. Na základě vypracované finanční a strategické analýzy je vyhodnocena ekonomická situace podniku a jeho postavení na trhu. V závěru práce je predikován další vývoj podniku a uveden soubor doporučení týkající se podnikové strategie dosažení udržitelného rozvoje.
Analysis of the Economic Situation of the Company and Its Market Position
Keywords: Competitive ability; market position; financial analysis; strategic analysis; business; konkurenceschopnost; postavení na trhu; finanční analýza; strategická analýza