Současné problémy používání karnetů TIR - Šeliga, Daniel (Univerzita Pardubice, 1996)
Význam systému TIR, jeho výhody a nevýhody, problémy s používáním karnetu TIR.
Keywords: karnety TIR; záruční sdružení; finanční ručení; ČESNAD Bohemia; celní úřady