Fate/Grand Order: Mezi záměrem autorů a pohledem uživatelů - Nepraš, Jakub (Univerzita Pardubice, 2020)
Tato diplomová práce pojednává o hře Fate/Grand Order, která se stala globálně rozšířeným fenoménem v rámci japonské populární kultury. Cílem práce bude porovnat, s jakým záměrem byly postavy vizuálně ztvárněny (a proč jim byly dány schopnosti a vlastnosti, jakými ve hře disponují) a jak postavy vnímají samotní hráči (jaké hodnoty si s postavami spojují a jak je interpretují a chápou). Rozhovory s autory hry mi nahradí Knihy materiálů, které obsahují všechny informace o postavách včetně komentářů ilustrátorů.
Fate/Grand Order: Between the intention of the authors and the view of the players
Keywords: hry; anime; manga; Fate/Grand Order; postavy; Arturie; da Vinci; Mordred; vnímání postav; japonská populární kultura; komunity; otaku; games; anime; manga; Fate/Grand Order; character; Arturie; Mordred; da Vinci; perception of characters; Japanese popular culture; communities; otaku