Návykové látky v životě dnešní mládeže - Konůpková, Kristýna (Univerzita Pardubice, 2019)
Bakalářská práce se zabývá problematikou návykových látek u dnešní mládeže. Cílem práce je zjistit vliv návykových látek na mládež a vztah, jaký k nim dospívající mají. Teoretická část popisuje nejprve charakteristiku dnešní mládeže, dále problematiku návykových látek a také jejich samotné užívání. Praktická část zahrnuje kvantitativní výzkum, který byl realizován dotazníkovým šetřením na vybraných školách.
Addictive Substances in the Lives of Today's Young People
Keywords: návykové látky; drogy; dospívající; mládež; rizikové chování; závislost; addictive substances; drugs; adolescent; young people; risk behaviour; addiction