Mikropájecí stanice řízená mikropočítačem - Břeň, Martin (Univerzita Pardubice, 2016)
Práce se zabývá návrhem a realizací mikropájecí stanice řízené mikropočítačem ATmega32A firmy Atmel. Mikropájecí stanice umožňuje regulaci pomocí libovolného termoelektrického snímače teploty v určitém rozsahu termoelektrického napětí. Ovládání mikropájecí stanice je umožněno rotačním enkodérem, tlačítky a LCD displejem, nebo pomocí sériové linky. Součástí práce je navrhnout vhodný komunikační protokol pro vzdálené ovládání a diagnostiku pomocí sériové linky a následnou implementaci tohoto protokolu v mikropájecí stanici a v programu pro výpočetní prostředí MATLAB.
Microsolder station controlled by microcontroller
Keywords: mikropájecí stanice; ATmega32A; mikropočítače; pájecí pero; termočlánek; microsolder station; microcontroller; soldering handle; thermocouple