Zevní radioterapie karcinomů slinných žláz - úloha radiologického asistenta - Barvová, Pavlína (Univerzita Pardubice, 2015)
Tématem bakalářské práce je "Zevní radioterapie karcinomů slinných žláz úloha radiologického asistenta". Tato práce je rozdělena na část teoretickou a část praktickou. V teoretické části se věnuji anatomii slinných žláz, nádory slinných žláz, jejich incidenci, diagnostikou, klinickými projevy, metodami zobrazení, histopatologií nádorů, chirurgickou léčbou a radioterapií, účinky záření na nádor a na zdravou tkáň. Část praktická se zabývá procesem plánování léčby, úlohou radiologického asistenta při radioterapii nádorů slinných žláz a porovnáním některých technik s použitím izodózních plánů.
External beam radiotherapy of cancer of the salivary glands - the role of radiology assistant
Keywords: radiotherapy; salivary gland carcinomas; radiology assistant; radioterapie; karcinomy slinných žláz; radiologický asistent