Škody na přejezdech v železniční dopravě - Tezaur, Josef (Univerzita Pardubice, 2010)
Bakalářská práce se zabývá problematikou škodních událostí vznikajících na úrovňových přejezdech železniční a silniční dopravy. Obsahuje základní legislativní úpravy - zákony týkajících se ustanovení řešících tyto možné kolize v dopravě, dále normy řešící železniční přejezdy po technické stránce, typy používané na železniční síti v ČR. Práce obsahuje popis a četnosti kolizí na železničních tratích tzv. mimořádné události šetřené drážní inspekcí, případně pověřeným útvarem provozovatele dráhy. Další část je věnovaná rozboru vybraných kategorií mimořádných událostí týkajících se střetů na železničních přejezdech a zejména škod, které z toho vyplývají. Kapitola 6 obsahuje návrhy možných opatření na snížení počtu a důsledků těchto událostí.
Damages on level crossings in rail transport
Keywords: škody; úrovňové křížení; železniční přejezd; zabezpečení přejezdů; Damages on level crossings in rail transport