Studium hormetického efektu látek in vitro - Staňková, Pavlína (Univerzita Pardubice, 2022)
Bakalářská práce na téma studia hormetického efektu látek in vitro definuje fenomén hormeze a podmínky jeho vzniku, a také jevy podobné hormezi. Práce uvádí vybrané induktory hormetického jevu, jejich charakteristiky a nabízí podrobný souhrn studií in vitro nebo in vivo popisujících působení induktorů na metabolismus buněk bakteriálních a živočišných, na orgány a celé organismy. Práce je zakončena informacemi o možnostech využití hormetického efektu v praxi.
Study of the hormesis of substances in vitro
Keywords: hormeze; hormetický efekt; dávka-odezva; in vitro; in vivo; induktory; hormesis; hormetic effect; dose-response; in vitro; in vivo; inducers