Životní příběh žen ohrožených sociálním vyloučením - Švecová, Veronika (Univerzita Pardubice, 2023)
Bakalářská práce se zabývá příběhy žen ohrožených sociálním vyloučením. Teoretická část je věnována popisu problematiky sociálního vyloučení, jaké jsou formy, příčiny a projevy, skupiny tím ohrožené a na závěr je popsáno sociální začleňování. V průzkumné části jsou pomocí kvalitativního výzkumu zachyceny výpovědi žen ohrožených sociálním vyloučením, zjišťovány příčiny jejich nepříznivé životní situace a jak by se mohlo předcházet sociálnímu vyloučení, dle jejich výpovědí.
The life story of women at risk of social exclusion
Keywords: sociální vyloučení; sociální začleňování; skupiny ohrožené sociálním vyloučením; respondentky; nezaměstnanost; rizikové chování; chudoba; social exclusion; social inclusion; groups at risk of social exclusion; respondents; unemployment; risky behavior; poverty