Reaktivní barviva na vlnu a polyamid - Stolín, Petr (Univerzita Pardubice, 2007)
Práce se zabývá přípravou jak komerčních, tak originálních reaktivních barviv s různými funkčními skupinami. U získaných finálních reaktivních azobarviv byly změřeny spektrální charakteristiky a provedeny základní koloristické testy.
Reactive dyes for wool and nylon
Keywords: reaktivní barviva; azobarviva; vlna; polyamid; barvení