Homologace autobusu STRATOS LE 37 - Herodes, Jiří (Univerzita Pardubice, 2012)
Tato diplomová práce na téma: "Homologace autobusu STRATOS LE 37" vychází z objasnění problematiky předpisů pro schvalování silničních vozidel, které je popsáno v první kapitole. Od ní se odvíjí další část práce a to soustavy předpisů pro homologace, trendů ve schvalování a pověřené zkušebny, které mohou tyto zkoušky provádět. Druhá kapitola je popisem předmětu schvalování a to autobusu STRATOS LE 37. Další část práce je zaměřena na popis nevyhnutelných zkoušek v rámci schvalování silničních vozidel, dále analýzu předpisů pro schvalování vozidel M2 a M3. Další kapitola je věnována popisu, měření a vyhodnocení vybraných a z hlediska konstrukce nejdůležitějších požadavků, které musí schvalovaná vozidla splňovat. Poslední kapitola je zaměřena na popis, provedení a vyhodnocení zkoušky stability, měření výškové polohy těžiště a zkoušky pevnosti nástavby.
Homologation bus STRATOS LE 37
Keywords: autobusy; homologace; zkoušky; předpisy; buses; homologation; tests; prescripts