Organokovové sloučeniny molybdenu substituované na cyklopentadienylovém kruhu funkčními skupinami - Schejbal, Jiří (Univerzita Pardubice, 2014)
Tato práce popisuje přípravu a charakterizaci komplexů molybdenu s acylovými substituenty na cyklopentadienylovém kruhu. Teoretická část je zaměřena na monocyklopentadienylové komplexy molybdenu. Popisuje především možnosti přípravy a jejich využití v katalýze. Zahrnuje rovněž metody pro přípravu modifikovaných cyklopentadienových prekurzorů.
Organometallic molybdenum compounds substituted in the cyclopentadienyl ring with function groups
Keywords: molybden; cyklopentadienyl; rentgenová difrakční analýza; nukleární magnetická rezonance; molybdenum; cyclopentadienyl; X-ray diffraction analysis; nuclear magnetic resonance