Vývoj a testování nových typů elektrod, senzorů a materiálů pro jejich zhotovování - Stočes, Matěj (Univerzita Pardubice, 2012)
První část disertační práce se zabývá technikou elektrozvlákňování pro přípravu nanovláken SnO2. Druhá část se zaměřuje na přípravu vodivých polymerů na bázi polyanilinových filmů (elektrochemickým vylučováním na povrchu uhlíkových elektrod) a jejich využití při vývoji biosenzorů. Třetí část se věnuje přípravě a úvodní charakterizaci nových typů elektrod, které byly připraveny modifikací uhlíkové pasty fluoridem bismutitým a antimonitým, resp. antimonovým prachem.
Development and testing of new type of electrodes, sensors and materials to their manufacturing
Keywords: elektrozvlákňování; electrospinning; nanovlákna; nanotechnologie; elektropolymerace; polyanilin; biosenzor; imobilizace; glukóza; uhlíková pastová elektroda; modifikace; filmové elektrody; bismut; antimon; rozpouštěcí voltametrie; electrospinning; nanofibers; nanotechnology; electropolymeration; polyaniline; biosensor; immobilization; glucose; carbon paste electrode; modification; film electrode; bismuth; antimony; stripping voltammetry