Soudobé regionální literární časopisy a problém kultury v regionu - Tomášková, Karolína (Univerzita Pardubice, 2014)
Bakalářská práce se zabývá problematikou jedné z aktuálních oblastí kultury, což jsou regionální literární časopisy, případně periodika, antologie či sborníky, a problému kultury v regionu. Tyto časopisy jsou důležitou součástí kulturního života a podporují šíření informací o literatuře a rozvoj nových začínajících autorů. V práci je popsaná jejich činnost a také vliv na kulturu v daném regionu.
Current Regional Literary Magazines and Problems of Regional Culture
Keywords: literární časopisy; literatura; regiony; kultura; literary magazines; literature; regions; culture