Epocha socialismu ve vzpomínkách pamětníků ze Žďáru nad Sázavou - Kramolišová, Kateřina (Univerzita Pardubice, 2005)
Práce se zabývá životem lidí na maloměstě v období socialismu. Autorka srovnává dva kontrastní životní příběhy na základě orální historie a porovnává vzpomínky jednotlivců s tzv. velkými dějinami.
Epoch of the socialism in the memories of observers from Žďár nad Sázavou
Keywords: každodenní život; socialismus; Žďár nad Sázavou; vzpomínky