Školení zaměstnanců a efektivita triáže na urgentním příjmu nemocnice - Martincová, Petra (Univerzita Pardubice, 2025)
Diplomová práce se zaměřuje na problematiku triáže a školení nelékařského zdravotnického personálu urgentního příjmu nemocnice. Teoretická část se věnuje charakteristice urgentního příjmu, procesu triáže, procesu změny, významu interní komunikace a školení zaměstnanců. Výzkumná část hodnotí přínos školení v oblasti triáže pacientů pomocí kvantitativního výzkumu s pretest - posttest designem. Pozornost je věnována tomu, jak školení ovlivňuje efektivitu triážního procesu. Cílem této práce je zhodnotit vliv školení na přesnost a kvalitu prováděné triáže.
Staff training and effectiveness of triage at the hospital's emergency department
Keywords: urgentní příjem; triáž; priorita; změna; interní komunikace; školení; vzdělávání; všeobecné sestry; záchranáři; emergency department; triage; priority; change; internal communication; training; education; general nurses; paramedic