Edukace pacientů po totální endoprotéze kyčleního kloubu - Benešová, Andrea (Univerzita Pardubice, 2017)
Bakalářská práce se zabývá totální endoprotézou kyčelního kloubu z hlediska edukace, uvádí a hodnotí informovanost pacientů po totální endoprotéze kyčelního kloubu. V teoretické části je uvedena anatomie kyčelního kloubu, popsána artróza a její indikace k totální endoprotéze kyčelního kloubu. Dále je popsána totální endoprotéza kyčelního kloubu, druhy implantátů, ošetřovatelská péče, rehabilitace a také je rozvedena problematika edukace.Výzkumná část práce vznikla na základě empirického šetření a na základě získaných dat z vyplněných dotazníků, které byly rozdány pacientům rehabilitačního ústavu. Praktickým výstupem práce se stal srozumitelný a snadno pochopitelný edukační materiál.
Education of patients after total hip arthroplasty
Keywords: edukace; mistríkův vzorec; osteoartróza; totální endoprotéza kyčelního kloubu; education; mistrík formula; osteoarthrosis; total hip arthroplasty