Regionální dispečerská pracoviště na Moravě - Ponížil, Jiří (Univerzita Pardubice, 2017)
V diplomové práci jsou popsány formy dálkového řízení na síti SŽDC. Na základě současného stavu dálkového ovládání zabezpečovacího zařízení je navržena nová koncepce dálkového řízení železniční dopravy na nekoridorových tratích a navržena koncepce dálkového řízení z regionálních dispečerských pracovišť. Dále je charakterizováno jedno regionální dispečerské pracoviště včetně výhod a nevýhod této koncepce dálkového řízení.
Regional dispatcher workplaces in Moravia
Keywords: Centrální dispečerské pracoviště; regionální dispečerská pracoviště; dispečeři; dálkové řízení; zabezpečovací zařízení; Central dispatcher workplace; regional dispatcher workplaces; dispatchers; remote control; interlocking system