Syndrom vyhoření u všeobecných sester pracujících na oddělení intenzivní péče - Žuchadarová, Adéla (Univerzita Pardubice, 2024)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou syndromu vyhoření u všeobecných sester v intenzivní péči. Práce je teoreticky-praktická. První část je zaměřena na to, co je to syndrom vyhoření, stres, fáze syndromu vyhoření a prevenci. Je i okrajově popsána jednotka intenzivní péče. Praktická část se zaobírá mírou výskytu syndromu vyhoření a jeho prevencí na pracovišti. Dále spánkovou hygienou a spokojenosti v zaměstnání. Pro sběr dat byl použit standardizovaný dotazník MBI (Maslach. Burnout Inventory) a dotazník vlastní tvorby
Burnout syndrom in general nurses working in the intensive care unit
Keywords: syndrom vyhoření; burn-out syndrom; stres; intenzivní péče; všeobecné sestry; MBI dotazník; burn-out syndrome; stress; intensive care; general nurses; Maslach Burnout Inventory