Hromadný dohled a zabezpečení firemních vozidel - Jícha, Martin (Univerzita Pardubice, 2015)
Tato práce je věnována popisu současných satelitních navigačních systémů. Srovnává jejich základní charakteristiky a poskytuje přehled o jejich civilním využití. Dále se zabývá možnostmi, které poskytuje GSM a jeho hrubé popsání. Práce nadále zohledňuje i moderní zařízení, která jsou schopna zabránit monitoringu. Dále je zde popsán aktivní i pasivní monitoring vozidel a jeho využití. Je zde i zobrazena nabídka pojišťoven, upravující výší pojistného na základě pořízení aktivního monitoringu. Jsou zde použity monitorovací systémy, které sledují vozidla na jejich cestách. Na konci práce je vytvořen manuál, který může posloužit firmám, které by tyto systémy chtěly používat.
Mass Surveillance and Security of Company Vehicles
Keywords: Monitoring vehicles; GPS; GSM; monitorování vozidel