Analýza činnosti, výdajů a příjmů referátu kultury a oddělení kultury vybraných okresních úřadů v letech 1994-96 - Žitník, Marcel (Univerzita Pardubice, 1998)
Práce se snaží postihnout stav financování výdajů na kulturu (památková péče a místní kultura) ve třech zvolených okresech - Jičín, Rychnov nad Kněžnou a Ústí nad Orlicí. Jsou sledovány výdaje okresních úřadů - referátů kultury a dále i samotná činnost referátů kultury v dané oblasti. Poslední část je věnována programům ministerstva kultury ČR (regenerace městských památkových zón, program záchrany architektonického dědictví a havarijní-střešní fond).
Keywords: financování; Kultura; okresní úřady; referát kultury; Památková péče