Prevence infekcí ve vztahu k ošetřovatelské péči - Horáčková, Kateřina; Wichsová, Jana; Holubová, Marie; Petržílková, Helena; Škaroupková, Lenka; Řeháčková, Nikola; Škodová, Jana; Srpová, Daniela (Univerzita Pardubice, 2018)
Studijní text je zaměřený na rozsáhlou problematiku Infekcí spojených se zdravotní péčí. Sledování výskytu těchto infekcí je významným indikátorem kvality péče ve zdravotnických zařízeních, proto je text zaměřen na nejčastěji se vyskytující infekce, preventivní opatření a kontrolní prvky. Studijní text je určen pro studenty bakalářských a magisterských nelékařských oborů lékařských, zdravotnických a zdravotně sociálních fakult
Keywords: infekce; preventivní opatření; kontrolní prvky; infekce spojené se zdravotní péčí; močové infekce; infekce v místě chirurgického výkonu; respirační infekce; gastrointestinální infekce