DPH a finanční plánování - Douchová, Jana (Univerzita Pardubice, 2009)
Bakalářská práce se bude zabývat problematikou daní a finančním plánováním v podniku, speciálně bude zaměřena na daň z přidané hodnoty. Práce bude členěna do dvou částí. Teoretická část bude obsahovat definice základních pojmů týkajících se daňové problematiky, informace o daňové soustavě a správě daní v České republice, dále zaměření na DPH a nakonec základní pojmy, zásady a metody finančního plánování. Praktická část bude popisovat společnost Tiskárny Havlíčkův Brod, a.s., a bude zaměřena především na vnitřní a vnější prostředí společnosti, finanční plánování a DPH.
VAT and financial planning
Keywords: daň z přidané hodnoty; finanční plánování; value Added Tax; financial planning