Prevence výskytu nozokomiálních nákaz prováděním úklidu - Petrová, Iveta (Univerzita Pardubice, 2016)
Diplomová práce je věnována problematice Prevence výskytu nozokomiálních nákaz prováděním úklidu. Hlavním cílem práce bylo zjistit, zda v rámci prevence výskytu nozokomiálních nákaz existuje ve vybraných nemocnicích technologický postup pro provádění úklidu a zda je dodržován. Teoretická část práce se zabývá vymezením problematiky nozokomiálních nákaz a její prevencí. Výzkumná část obsahuje empirickou studii prováděnou ve dvou vybraných nemocnicích. Zaměřuje se na dodržování technologického postupu úklidu v rámci prevence výskytu nozokomiálních nákaz.
Cleaning for the prevention of nosocomial infection
Keywords: nozokomiální nákazy; prevence; úklid; nosocomial infection; prevention; cleaning