Porovnání různých strategií adaptivní radioterapie pro oblast hlavy a krku - Puhlovská, Petra (Univerzita Pardubice, 2019)
Tato bakalářská práce je zaměřena na porovnání různých strategií adaptivní radioterapie (ART) pro oblast hlavy a krku. Práce je rozdělena na dvě části. Teoretickou část tvoří základní úvod do léčby nádorů v oblasti hlavy a krku, obecná radioterapie, adaptivní radioterapie a přehled používaných strategií ART u pacientů s nádory hlavy a krku. Praktická část popisuje strategii vhodnou pro pracoviště typu A a dále prokazuje na vybraných pacientech přínos adaptivní radioterapie. Hlavním cílem praktické části je výzkum, který by měl dokázat edém konstriktoru hltanu v závislosti na počtu frakcí dávek.
Compare different strategies adaptive radiotherapy for head and neck area
Keywords: radioterapie; adaptivní radioterapie; nádor hlavy a krku; radiotherapy; adaptive radiotherapy; head and neck cancer