Manipulativní aspekty marketingu a jejich socioekonomické důsledky v současné společnosti - Glasová, Lenka (Univerzita Pardubice, 2020)
Bakalářská práce se zabývá manipulativními aspekty marketingu a jejich socioekonomickými důsledky v současné společnosti. Práce je rozdělena do šesti částí. V teoretické části jsou popsány základní pojmy marketingu a jeho zaměření. Dále manipulativní techniky a metody přesvědčivé komunikace a jejich využití v marketingu. Je zde poukázáno na důsledky marketingových metod pro společnost. V praktické části je práce zaměřena na oblast poskytování spotřebitelských úvěrů. Vyhodnocení vlastního šetření, celkové zhodnocení a případné zaujetí možných opatření je uvedené v páté a šesté části této práce.
The manipulative aspects of marketing and their socio-economic consequences in contemporary society
Keywords: marketing; manipulativní metody; marketingová komunikace; reklama; spotřebitelské úvěry; sazba RPSN; marketing; manipulative methods; marketing communication; advertisement; consumer credits; ARP rate (Annual percentage rate)