Přestupní vazby ve veřejné osobní dopravě v oblasti Rychnovska - Novotný, Petr (Univerzita Pardubice, 2012)
Diplomová práce se zabývá přestupními vazbami ve veřejné osobní dopravě v oblasti Rychnovska, které jsou klíčové pro zvýšení atraktivity veřejné dopravy. Analýzou současného stavu návazností v přestupních terminálech v rámci integrovaného dopravního systému v oblasti Rychnovska jsou zjištěny nedostatky, které značně komplikují použití veřejné dopravy ve větším rozsahu. Navrženými změnami v řešených terminálech je poskytnuta nabídka lepších přestupních vazeb mezi jednotlivými spoji různých linek a snadnější orientace cestujících v přestupních terminálech. Shrnutí a vzájemné porovnání navržených úprav se skutečným stavem poukazuje na přednosti i příp. zápory současného i navrhovaného stavu.
Changing of structures in the public traffic system of the Rychnov region
Keywords: přestupní terminály; autobusy; vlaky; dopravní obslužnosti; integrované dopravmí systémy; linky; spoje; changing terminals; buses; trains; traffic services; integrated traffic systems; lines; communications