Vývoj hospodaření vybrané obce - Eliášová, Nikola (Univerzita Pardubice, 2019)
Cílem práce je zhodnotit vývoj hospodaření městyse České Heřmanice. Na začátku práce je charakterizována obec, její orgány a hospodaření s majetkem. Další část se věnuje rozpočtu, jeho funkcím a rozpočtovému procesu. Následně je rozebrána struktura příjmů a výdajů tvořící rozpočty obcí. Práce dále pojednává o institutu přezkumu hospodaření a sestavování závěrečného účtu. V neposlední řadě je součástí práce stručná charakteristika městyse České Heřmanice. Práce je především zaměřena na zhodnocení vývoje hospodaření městyse v letech 2010-2017. Detailněji je rozebrána strukturu příjmů a výdajů v letech 2010, 2013 a 2017. Závěr práce obsahuje shrnutí poznatků a doporučení.
The Economic Development of Selected Municipality
Keywords: obce; hospodaření; rozpočty obcí; městys České Heřmanice; analýzy příjmů a výdajů; municipalities; economy; municipal budgets; township of České Heřmanice; analyses of incomes and expenses