Učební text pro střední školy s ekonomickým zaměřením - Vývoj základních makroekomických ukazatelů v České republice - Pichová, Simona (Univerzita Pardubice, 2017)
Závěrečná práce Doplňkového pedagogického studia se zabývá návrhem učebního textu pro předmět ekonomika vyučovaných na středních odborných školách ekonomického zaměření. Cílem práce je navrhnout text vysvětlující základní makroekonomické agregáty, které souvisí s chápáním ekonomiky jako celku. Součástí práce je i didaktický rozbor učiva.
Keywords: hrubý domácí produkt; cenová hladina; inflace; nezaměstnanost; platební bilance; ekonomika; magický čtyřúhelník